Doro och Paradise Lost till Sweden Rock

Doro, Paradise Lost och Hardline är nu klara för nästa sommars Sweden Rock!

DORO
Hårdrockens okrönta drottning är en av de svenska fansens stående favoriter. Som sångerska i Warlock på 80-talet blev Dorothee ”Doro” Pesch en av Tysklands största hårdrocksstjärnor. Efter fyra klassiska album med nämnda grupp inledde hon sin solokarriär 1989. Sedan dess har Doro, bland mycket annat, släppt elva studioalbum där hon med smärre variationer förblivit traditionell heavy metal trogen. Det senaste, ”Raise your fist” (2012), har som titeln anger en särskilt hög näven i luften-faktor, vilket naturligtvis också gäller Doros konserter.

PARADISE LOST
Paradise Lost har kallats goth metals uppfinnare och är avgjort ett av historiens största melankoliska hårdrocksrockband alla kategorier. De skivdebuterade 1990 och skrev in sig i metalhistorien med verk som ”Gothic” (1991), ”Shades of God” (1992) och storsäljaren ”Draconian times” (1995). I dag upplever de något av en andra storhetstid med inte minst trettonde och senaste albumet ”Tragic idol” (2012). Paradise Lost är även kända för sin stabila lineup – endast undantaget ett antal trummisbyten. Bandet med sångaren Nick Holmes och gitarristen/huvudkompositören Greg Mackintosh i spetsen uppvisar därmed en pondus som bara år av samarbete kan skapa.

HARDLINE
Hardlines debut ”Double eclipse” (1992) är en av de glimrande AOR-diamanterna från det av ”alternativ” rock dominerade 90-talet. Sedan dess har bandet kommit och gått med oregelbundna mellanrum, men i samband med fjärde albumet ”Danger zone” (2012) förkunnade fenomenale sångaren Johnny Gioeli att Hardline nu var här för att stanna. Gioeli har tidigare bevistat SRF med sin nuvarande arbetsgivare Axel Rudi Pell, men detta blir hans SRF-debut med det egna skötebarnet. Med tanke på att detta dessutom är Hardlines första spelning i Sverige någonsin bör detta vara till riktigt stor glädje för många AOR-fans!

Scroll to Top