donkeyboy slår alla rekord

donkeyboy

Det finns ingen ände på donkeyboys makalösa framgångar i Norge. Den enda riktiga konkurrenten de har är egentligen… de själva! De låg etta på singellistan, albumlistan OCH radiolistan samtidigt – och passade såklart på att inta andraplatsen på radiolistan också när de ändå höll på. Aldrig förut har ett band legat både på första- OCH andraplatsen på norska music control-listan – men det är egentligen bara ett rekord i raden som donkeyboy tangerat. För detta band verkar det inte finnas några gränser för vad som är möjligt.

När debutalbumet Caught In A Life släpptes i oktober tog det åtta – 8!! – dagar innan man passerat platina och nu har man kommit upp till hisnande 90 000 sålda exemplar.

Nu är det dags för Sverige att stifta bekantskap med donkeyboy. 27 januari släpps albumet Caught In A Life i Sverige, och man har redan banat väg för en god start. Singeln Ambitions är Veckans Hitvarning på RIX och ligger som nr 15 på music control. P3 har spelat bandet redan sedan i höstas.

donkeyboy har uppmärksammats av Warner Music International och ska under våren släppa albumet Caught In A Life i flera länder i Europa – och ny video till Ambitions spelas in i månadsskiftet i London. Bandet valde inte överraskande London som inspelningsplats då de mycket framgångsrikt agerade förband åt A-ha på deras avslutningsturné som bl a besökte UK. donkeyboy kreerade en rejäl buzz i brittisk media, och bland flera medier har t ex Pop Justice valt hela tre låtar från albumet till Song of the Day (Ambitions, Sometimes och Caught In A Life). Det barkar åt att donkeyboy blir nästa stora musikexport från Norge – bandet spås bli gigantiska utomlands!

donkeyboy i siffror:

  • singeln Ambitions har sålt 58505 exemplar i Norge
  • den låg även 23 veckor, vilket är norskt rekord , på NRK:s A-lista
  • videon till Ambitions har även över 1 miljon visningar på YouTube
  • Singeln Sometimes har sålt 26 962 exemplar i Norge
  • Singeln Stereolife har precis gått till radio i Norge, och gick då rakt in på NRK:s A-lista:
  • detta gör att donkeyboy nu legat sammahängande ETT HELT ÅR på NRK P3:s A-lista
  • albumet Caught In A Life sålde platina på åtta dagar och är nu uppe i 90 000 sålda exemplar

Kvintetten frontas av Kent (keyboards) och Cato Sundberg (gitarr) som förutom att de skriver flertalet av låtarna även delar broderligt på sånginsatserna. Dessutom har man med sig Thomas Drabløs på trummor, Peter Michelsen på gitarr/kör och Alexander Garbor Ågedal på bas/kör. donkeyboy bildades 2005 och har existerat i sin nuvarande form sedan 2007.

Rulla till toppen