Dolly Parton får ta emot Lisebergspris

Sedan 1980 delar Liseberg vartannat år ut det prestigefulla Liseberg Applause Award. Priset går till en nöjespark vars innehåll, originalitet och kreativitet varit en inspiration för hela nöjesparksindustrin.

Liseberg Applause Award brukar kallas för nöjesparksbranschens egen Oscar. Priset har delats ut femton gånger och bland de tidigare vinnarna finns bland andra tyska EuropaPark (1990) och amerikanska Cedar Point (1996).

Vinnare av Liseberg Applause Award 2010 är amerikanska nöjesparken Dollywood.

Motiveringen lyder:
”Dollywood är en helt unik park som i sin dagliga verksamhet visar prov på enastående kvalitet och originalitet. Det märks i parkens unika tematisering, bland attraktionerna och i parkens arkitektur men också i mötet med den serviceinriktade och vänliga personalen. Detta i kombination med en hängiven organisation som sätter familjeupplevelsen i första rummet gör Dollywood till ett föredöme för hela branschen.”

Dollywood, som är en del av Herschend Family Entertainment, ligger i Pigeon Forge i Great Smoky Mountains-området i Tennessee, USA.

Priset, som delades ut under öppningsceremonin för 2010 års IAPPA-mässa i Orlando, Florida, togs emot av Dolly Parton som är en av delägarna till parken.

Det är en stor ära att få dela ut det här priset till Dolly Parton och hennes fantastiska park Dollywood. Jag har besökt parken flera gånger och är lika imponerad varje gång, säger Mats Wedin, vd Liseberg AB och ordförande i juryn för Liseberg Applause Award.

Rulla till toppen