Dödsmetallveteraner lanserar nytt projekt

Av Redaktionen
Aug 27th, 2011
0 Kommentarer
463 Views

Tre medlemmar i det legendariska svenska dödsmetallbandet Grave har slagit sig samman med den Florida-baserade gitarristen Ralph Santolla, känd från Obituary och Deicide och en rad andra amerikanska metalband. Det nya projektet har fått namnet Redscream. De fyra musikerna har under augusti månad skrivit material tillsammans i Stockholm samtidigt som de letar efter en passande sångare.

Obituary och Grave turnerade tillsammans i Europa i april och efter många nätters festande och spelande av klassisk rock såsom Thin Lizz, Riot och Deep Purple så bestämde sig några av bandmedlemmarna för att starta ett nytt band.

Enligt egen utsago så är det svårt att beskriva gruppens musik men varje dag innan repning har de lyssnat i flera timmar till en rad extremt skilda artister varav nämns Immortal, Def Leppard, Dimmu Borgir, Katy Perry, Scorpions, Kiss, Rainbow och Triptykon.

Låtskrivandet tar nu en paus då Grave turnerar i USA men under hela oktober månad kommer de att fortsätta arbetet samt träffa sångarekandidater.

Redscream består av:
Ralph Santolla (OBITUARY, DEICIDE) – Gitarr
Ola Lindgren (GRAVE) – Gitarr
Tobias Cristiansson (GRAVE) – Bas
Ronnie Bergerstål (GRAVE) – Trummor

Läs mer: www.facebook.com/redscreamofficial.

Kommentering är stängd