Disturbed släpper nytt album

disturbed-2008

Disturbed är snart klara med nya studioalbumet ”Asylum” som släpps i september. Albumet är det fjärde i raden och uppföljare till Chicago-bandets platina säljande ”Indestructible” som släpptes för två år sedan. Grammy-vinnande metal-bandet är för tillfället i studion i Los Angeles för att göra klart det sista med det kommande albumet. Disturbed än en gång satt sig själv bakom spakarna och producerat allting själva.

”We feel this is one of the strongest bodies of work we’ve ever put together. It definitely goes in familiar areas, but with new levels of precision and skill.”, säger sångaren David.

David berättar också att texterna på nya albumet varierar från väldigt personliga och inåtvända, till att vara politiska och provocerande. Albumet visar hur åren har gjort Disturbed till ett ständigt aktuellt och inspirerat band som inte är redo att lägga av på många år.

För att fira 10 år som band släpps nästa vecka bandets självbetitlade samlingsalbum som innehåller sju noga utvalda låtar. De representerar olika stadier i bandets karriär och lyssnaren får en tydlig uppfattning om hur bandet har utvecklats musikaliskt under sitt första decennium.

1. Down with the sickness
2. Stupify
3. Prayer
4. Stricken
5. Ten Thousand fists
6. Inside the fire
7. Indestructible

Disturbed bildades i Chicago 1996 och har sålt över 11 miljoner album och 6 miljoner nedladdningar världen över. De tidigare albumen ” Believe”, ”Ten Thousand Fists” och ”Indestructible” gick rätt in på #1 platsen på Billboardlistan. Detta gör Disturbed till ett av sex rock-band som har lyckats med bedriften att ha alla sina studioalbum att gå in på förstaplatsen. Disturbed är David Draiman på sång, Mike Wengren på trummor, Don Donegan på gitarr och John Moyer på bas.

Scroll to Top