Disney letar efter rockstjärna i Skandinavien

Under våren kommer Disney Channel att arrangera den Skandinaviska musiktävlingen, My Camp Rock, som hämtar inspiration från kanalens succéfilm Camp Rock. Den grupp, eller den soloartist, som vinner tävlingen kommer att få göra en specialinspelad musikvideo med sin cover av en Camp Rock-låt. Videon kommer att visas på Disney Channel runtom i Skandinavien.

Blivande stjärnor mellan 8 och 16 år som vill vara med och tävla, skall skicka in en video på sig själva när de sjunger någon av följande Camp Rock-låtar: We Rock, This Is Me eller den svenska versionen av This Is Me, antingen solo eller som grupp.

Jury utser sex finalister
Tävlingen pågår 1 april till 13 maj. Därefter kommer de bästa bidragen väljas ut och presenteras för en namnkunnig jury. Juryn, vars medlemmar kommer att avslöjas senare, består av kända artister och experter från underhållningsbranschen i de tre länderna.
Juryns uppgift är att bedöma bidragen utifrån talang och ”star quality” och att ta fram sex finalister, två från varje land.

Experter och artister tränar de unga begåvningarna
I slutet av juni kommer de unga artisterna från Sverige, Norge och Danmark att få delta i ett musikläger i Stockholms skärgård. Lägret kommer vara av samma typ som det i filmen Camp Rock. Deltagarna får träna upp röst, koreografi och scenframträdande med hjälp av ledande experter från musik- och dansindustrin. Lägerdagarna kommer att spelas in och sändas på Disney Channel i höst. Då kommer tittarna kunna följa hur det går för de unga artistbegåvningarna.

Final
I äkta Camp Rock-anda kommer deltagarna att tävla mot varandra i en stor final på Disney Channel och det kommer vara upp till tittarna att utse vinnaren genom att rösta på www.disneychannel.tv. I ett sista avsnitt avslöjas vinnaren och då kan tittarna se vinnaren framträda.

Casper Bjørner, VD för Disney Channels Scandinavia, kommenterar:

-”Den här tävlingen ger barn och ungdomar en fantastisk chans att visa upp sina sångtalanger och dessutom få hjälp av experter under tiden som tävlingen pågår. Vi är mycket nyfikna på resultatet!”

Tävlingsregler
Både grupper och soloartister är välkomna att skicka in sina bidrag till My Camp Rock mellan den 1 april och 13 maj 2009. Tävlingsvillkor och mer information om hur man anmäler sig till My Camp Rock kommer att finnas på www.disneychannel.tv från och med 1 april.

Camp Rock-filmen
Camp Rock, med platinasäljande artister som Jonas Brothers och Demi Lovato, blev direkt en succé i Skandinavien när den sändes första gången i oktober 2008.

Premiärhelgen lockade till sig drygt 200 000 personer. Premiärsändningen på fredagskvällen den 3 oktober förra året, sågs av fler än 150 000 personer. Det innebar att det är en av Disney Channels mest sedda egenproducerade filmer (Disney Channel Original Movie) någonsin. Den nådde ut till 42% fler än premiären av det stora sång- och dansfilmsfenomenet High School Musical.

Scroll to Top