Dio till Sverige i december?

dio

Dio, bandet som leds av den legendariska amerikanska hårdrockssångaren Ronnie James Dio (känd från Black Sabbath, Rainbow och Heaven & Hell), kommer att ge sig ut på en Europa-turné i november och december. Det finns inga svenska datum i nuläget men ännu har inte alla datum bokats in och det är kanske inte helt otroligt att vi får besök av Dio i glappet mellan spelningen i Oslo den 4 december och den i Bremen den 16 december. Om inte så är det nog Oslo som gäller för de många svenska fansen.

Dio heter egentligen Ronald James Padavona och föddes 1942 i New Hampshire men växte upp i den lilla staden Cortland i New York i en romersk-katolsk familj av italienskt ursprung. Gatan Dio Way i hemstaden Cortland har blivit uppkallad efter honom. I sin ungdom erbjöds han ett stipendium till den prestigefylda musikskolan Juilliard School of Music men han tackade nej för att koncentrera sig på rockmusik istället. Efter att ha byggt en karriär tillsammans med Elf och Rainbow så ersatte han Ozzy Osbourne som sångare i Black Sabbath 1979.

Dios album ”The Very Beast of Dio” sålde officiellt guld i USA den 11 mars i år vilket innebär att den sålt i mer än 500 000 exemplar.

Scroll to Top