Dimmu Borgir till Sverige i höst

dimmu-borgir-2009

Inte bara Norges största metalband utan även pionjärer för hela världens black metal-scen. I höst släpps Dimmu Borgirs nionde album som följs av två spelningar på svensk mark. Den 12 oktober på Arenan i Stockholm och 17 oktober på Trädgår’n i Göteborg. Biljetterna finns ute nu.

Black metal är sedan urminnes tider synonymt med Norge. Störst av dem alla är Dimmu Borgir som sedan mitten av 90-talet blivit ett av världens främsta. Albumet Stormblåst från 1996 är inte bara en höjdpunkt i bandets egen karriär, utan ses som ett av de mest betydelsefulla och inflytelserika skivorna för den moderna black metal-scenen.

Stormblåst var den sista innan de övergav norskan för engelska. Sedan dess har bandet sålt hundratusentals skivor och skaffat en hängiven publik världen över. Deras senaste album In Sorte Diaboli var det åttonde i ordningen släpptes för tre år sedan. Sedan dess har vi otåligt väntat på en uppföljare.

Nya albumet Abrahadabra, som släpps i slutet av september, är enligt Dimmu Borgir själva det mest genomarbetade de åstadkommit i sin trettonåriga karriär. ”We have created a beast”, hälsar bandet. Något som utan tvekan bådar gott inför de två Sverigespelningarna i oktober.

Biljettinformation:
12.10 Arenan, Stockholm
17.10 Trädgår’n, Göteborg

Mer information om Dimmu Borgirs Sverige-spelningar

Scroll to Top