Diamond Dogs firar tio år med ny singel

Foto: Martin Botvidsson
Foto: Martin Botvidsson

Dragshowgruppen Diamond Dogs firar 10 år som grupp och i samband med 10-års jubiléet släpper gruppen för första gången en helt egen låt – ”A dogs life”.

Jubileumsshowen med samma namn kommer att sammanfatta hela Diamond Dogs karriär men även innehålla nya spännande nummer och givetvis den nya låten.

”Vi har tackat nej till ett antal låtar genom åren, bl a för Melodifestivalen, men specialskrivna ”A dogs life” kändes helrätt och texten har jag varit med och skrivit”, säger Peter Englund.

Tisdagen den 29 maj är det stor releasefest för singeln och Jubileumsshowen ”A dogs life” på Reginateatern, Drottninggatan 71.

De underfundiga och fräcka parodierna är ett av Diamond Dogs specialområden och ingen kvinnlig artist slipper undan. Mest kända är kanske DD för att de får svenska artister att parodierna sig själva genom att sjunga in sina hits på nytt med Peter Englunds nya och pricksäkra texter.

Diamond Dogs inledde jubileumsåret 2012 med att kamma hem priset för Årets dragshow på QX Gaygala 2012 för tredje gången.

Sedan starten 2002 har artister som Sanna Nielsen, Sonja Aldén, Shirley Clamp, Malena Ernman, Sarah Dawn Finer, Suzanne Reuter, Sissela Kyle, Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli och Arja Saijonmaa med flera bidragit till att höja kvaliteten på Diamond Dogs gedigna produktioner. Målet är att inta toppen på iTunes-listan och bli sommarens danslåt på klubbarna. ”A dogs life” släpps digitalt på iTunes inom kort.

Diamond Dogs består av: Peter Englund, Mattias Bolinder och Daniel Mauricio Johansson.

Ladda ner radiosingeln ”A dogs life” här

Rulla till toppen