Devian lägger ner

devian-2011

Det svenska extremmetalbandet Devian har valt att lägga ner sin verksamhet. Efter en omfattande Europa-turné tillsammans med landsmännen och kollegorna i Unleashed 2009 så började de fokusera på sitt tredje album. Efter några månaders arbete lät den forne Marduk-sångaren Erik ”Legion” Hagstedt meddela att han lämnar bandet. Ungefär samtidigt gick de också skilda vägar med Century Media vilka släppte gruppens två första album.

Några månader senare började de kvarvarande medlemmarna förhandla med ett flertal skivbolag men fick inget erbjudande som motsvarade deras egen inspelningsbudget. De började förlora glöden som en gång fanns i bandet men trots detta spelade de in en demo med mer traditionell metal och en hel del ren sång vilken ni kan lyssna till nedan. Detta gav bandet ny energi men det var endast tillfälligt.

Efter att ha spelat in den nya demon så valde även gitarristen och sångaren Jonas ”Joinus” Mattson att lämna bandet eftersom han var trött på att spela dödsmetall och thrash metal och kände att gruppens nya riktning bara skulle göra fansen besvikna.

Med två viktiga bandmedlemmar borta så tog de kvarvarande tre medlemmarna Emil Dragutinovic (ex-Marduk), Tomas Nilsson och Carl Stjärnlöv beslutet att lägga ner Devian för gott.

Ingen av bandmedlemmarna har dock givit upp musiken. Joinus spelar 60- och 70-talsrock i Year Of The Goat och garagerock i The Horsehad Union. Tomas spelar tillsammans med den tidigare Edge of Sanity- och Devian-medlemmen Roberth Karlsson i hardcorebandet Aktiv Dödshjälp och har även börjat spela tillsammans med ett etablerat extremmetalband i Stockholm. Emil har lagt ner turnerandet och koncentrerar sig på familje- och yrkeslivet samtidigt som han har lanserat ett studioprojekt vid namn Rupture. Carl är mer upptagen än någonsin med sitt band Diabolical vilka tidigare i år släppte albumet ”Ars Vitae” och genomförde en turné i Ryssland.

Devian vill passa på att tacka alla som stått på deras sida under deras resa. ”Utan er hade inte denna resan varit värt något alls”, säger de i ett gemensamt uttalande.

Rulla till toppen