Devian går skilda vägar med sångare

devian-2010

Det svenska extremmetalbandet Devian har laddat upp tre förproduktionsversioner av tre nya låtar på sin MySpace-sida nämligen ”I Am The Serpent”, ”Victimized” samt ”Forever Crowned In Blasphemy”. Bandet har legat lågt under en tid och anledningen till detta är att en hel del har hänt bakom scen. Devian har gått skilda vägar med sitt skivbolag Century Media och dessutom har sångaren Erik ”Legion” Hagstedt lämnat bandet eftersom hans familj och arbetet som tatuerare tar alltför mycket tid. Erik Hagstedt var tidigare sångare i det framgångsrika Norrköpings-bandet Marduk och drev en egen studio i staden innan han gav sig iväg till USA en kortare period för att senare vara aktiv i Jönköping.

Sången i Devian kommer från och med nu att hanteras av gruppens gitarrist Jonas ”Joinus” Mattson som tidigare varit frontman i dödsmetallbandet Nominon från Jönköping.

Devian släppte sitt andra album, ”God To The Illfated”, i Europa i december 2008 genom det tyska skivbolaget Century Media Records.

Det nya Devian kommer att göra sin livedebut på Nalen i Stockholm den 20 maj. Du hittar närmare information om Devians konsert på Nalen här.

Scroll to Top