Depeche Mode släpper nytt album i mars

I mars nästa år släpper brittiska Depeche Mode sitt trettonde studioalbum på Columbia Records.
”Jag känner mig otroligt glad och nöjd över hur albumet blev” säger Martin Gore. ”Musiken har en liknande känsla och stämning som på Violator och Songs of Fait and Devotion och jag tycker att låtarna på det nya albumet är några av de bästa vi någonsin gjort.”

Albumet innehåller helt nyskrivet material från Martin Gore och Dave Gahan.
“Albumet känns väldigt organiskt och direkt. Det är inte ett bluesalbum men det har definitivt en väldigt själfull känsla. Vi försökte verkligen få in mer element och känsla från live showerna och
uppträdandena redan under inspelningen”
säger Gahan.

Mer information om det kommande albumet samt albumtitel följer inom de närmaste veckorna.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The Universe, debuterade på första platsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England.

Även Depeche Modes liveuppträdanden och turnéer har hyllats stort och upplevts av miljontals fans under åren. Bara under ”Tour of the Universe” turnén 2009-2010 spelade bandet för nära 3 miljoner fans i mer än 30 länder och blev därmed det första elektroniska bandet som totalt sålde ut en hel stadium turné.

I samband med releasen av Depeche Modes nya album kommer bandet att ge sig ut på europaturné med start i Tel Aviv, Hayarkon Park den 7 maj. Depeche Mode kommer under våren att spela 34 konserter i 25 europeiska länder och kommer till Sverige i slutet av juni för att spela på Peace & Love.
Andra festivaler som är inbokade inkluderar Rock Werchter Festival i Belgien, BBK Festival i Spanien och Optimus Alive Festival i Portugal. Europaturnén avslutas i Minsk i Vitryssland den 29 juli.
Detaljer om den omfattande nordamerikanska turnén följer inom kort.

Scroll to Top