Dennis Lyxzén och Invasionen släpper album

invasionenEfter att ha omdefinierat hardcore med Refused och, tillsammans med The (International) Noise Conspiracy, arbetat med producenten Rick Rubin gör Dennis Lyxzén debut på svenska med bandet Invasionen.

Nu står det också klart att Sony Music kommer att ge ut albumet ”Hela Världen Brinner”, som i sann punkanda har spelats in hemma i Dennis hus på landet utanför Umeå.
– Det känns oväntat men spännande och kul att arbeta med Sony.
Det är trots allt samma bolag som släpper AC/DC!
, kommenterar Dennis Lyxzén samarbetet.

– Det är fantastiskt kul att vi får möjligheten att arbeta med Dennis och Invasionen här på Sony! Jag är ett stort fan av både Refused och Noise Conspiracy, och Invasionen känns grymt kul att ta tag i, säger David Mortimer-Hawkins, A&R Manager på Sony Music AB.

Förutom Dennis Lyxzén på sång och gitarr består bandet av Anders Stenberg (Deportees m.m.) på gitarr, Robert Pettersson (Masshysteri, Regulations m.m.) på bas och André Sandström (The Vicious, Ds-13 m.m.) på trummor.
Första livstecknet från Invasionen kommer i form av låten ”Får Aldrig Tro” som släpps digitalt den 9:e november, och som 7″-vinylsingel som släpps veckan därpå.
Invasionen kommer att bege sig ut på en egen Sverige-turné under hösten, och kan också ses som förband till Moneybrother på utvalda spelningar.
Albumet släpps i början av nästa år.

Turnédatum November 2009 (Handen på Hjärtat)
04 Malmö Debaser Malmö
05 Stockholm Debaser Slussen
06 Västerås Sigurdsgatan 25
07 Uppsala Västmanlands-Dala Nation
12 Göteborg Parken
13 Jönköping Bongo Bar (Apt)
14 Örebro Universitetet (Kåren)
21 Umeå Scharinska

Scroll to Top