Den Stora Vilan släpper nytt album

Den Stora Vilan har gått en egen väg och återvänder till publiken den 5:e december med sitt nya album “Förvandling”. Deras oefterhärmliga ljudbild och oförutsägbara musikaliska vändningar gör dem till ett unikt band i dagens musikklimat.

Som albumtiteln antyder har Den Stora Vilans musik tagit sig ett nytt uttryck. Ett fängslande mörker omsluter låtarna ”För Långt Ut” och ”När jag var på botten” medan ”Anton” och ”Tidningen” ser med orädd blick in i framtiden. Samtidens alienation och hopp speglas i musikvideon till singeln “För Långt Ut” (länk nedan). I Joan Manuel Urquiaga Valdes regi berättas en makalös historia, en försmak på det kommande albumet.

”Förvandling” är gruppens tredje fullängdare*. Skivan är producerad av Olle Björck och Per Stålberg (Division of Laura Lee) som tidigare arbetat med Daniel Gilbert, Håkan Hellström och Bombus. Tillsammans med Den Stora Vilan har de skapat gruppens mest fokuserade och sammanhållna album hittills.

Skivan ges ut av det Linköpingsbaserade Gaphals.

Truls Mörck i Den Stora Vilan har tidigare spelat med Graveyard och det finns förgreningar till flera andra mystiska band från hemstaden.

Scroll to Top