Den nya musiktjänsten WiMP lanseras

wimp

WiMP skiljer sig från andra musikstreamingtjänster genom sin starka redaktionella profil, där en svensk lokalredaktion väljer ut och rekommenderar låtar, album och artister samt sätter ihop roliga och relevanta spellistor. WiMP samarbetar också med artister för att erbjuda specialversioner och exklusiva låtar för sina användare. Med smarta funktioner hjälper WiMP till att hitta rätt, och inspirerar till att upptäcka såväl gamla som nya favoriter. Med WiMP blir musik roligt igen!

WiMP är en betaltjänst som kostar 99 kronor i månaden. Genom en ren betalningsmodell bidrar WiMP med intäkter till artister, skivbolag och rättighetshavare så att en bärkraftig musikindustri skapas. På så sätt säkerställs att alla WiMPs användare alltid kommer att ha all världens musik tillgänglig.

Med miljoner låtar behövs dessutom en stark redaktionell profil och smarta lösningar som hjälper användare att hitta rätt.

Vi har under 2010 bara sett början på vad som blir framtidens sätt att konsumera musik. Vi tror att den som effektivt lyckas guida och inspirera människor i alla dessa miljoner låtar och som dessutom hittar de smidigaste sätten att erbjuda mervärde kommer att vinna i längden. WiMP är tekniskt avancerad, men det är inte det väsentligt – vi fokuserar på musiken först och främst, eftersom det är vad vara användare vill, säger Gunnar Sellæg, VD i Aspiro.

Bakom WiMP står börsnoterade Aspiro, som också levererar musiktjänster via white label och licensieringsmodeller (mer info nedan). Dessa tjänster finns i Norge, Danmark, Sverige, Portugal, USA och Kanada. Aspiro planerar för ytterligare lanseringar under 2011.

Aspiro samarbetar med Telenor som distributionspartner i Sverige, Norge och Danmark. Samarbetet omfattar bland annat distribution, marknadsföring samt förinstallation av WiMP på framtida telefoner. Telenors kunder kommer också få möjlighet att prova på tjänsten utan kostnad under 60 dagar.

Allt fler vill ha tillgång till tjänster oavsett tid och rum och musik är en viktig del av vardagen. Med Wimp breddar vi utbudet av enkla och flexibla tjänster med utgångspunkt i användarnas behov, säger Georgi Ganev affärsområdeschef Konsument Telenor Sverige.

Anmälan till betatest av WiMP görs på wimpmusic.se. Tjänsten finns i en betaversion tills vidare.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top