Deerhoof till Stockholm i september

deerhoof

Deerhoofs suggestiva musik är både svår att beskriva och att nåla fast på en genrekarta. Men för att ge en ledtråd kan man säga att frontfiguren Satomi Matsuzaki gör att bandets musikaliska milkshake, innehållande sockersöt j-pop och brokig noiserock, stundtals kan liknas vid ett efedrindrivet och mer innovativt Pizzicato Five. Lägg därtill Greg Saunier på trummor, som kan tänkas hänga i samma trummisshandlargäng som Lightning Bolts Brian Chippendale, samt John Dieterich och Ed Rodriguez, på virvlande stökiga gitarrslingor som med glimten i ögat blandar stiliga rockposer med svängiga dansmoves. Allt detta resulterar i ett liveband som bjuder publiken på en lekfull, märklig och helt underbar upplevelse.

Deerhoof är dödligt seriösa med sin musik samtidigt som de på ett befriande sätt visar att de inte är lika seriösa med sig själv som individer.

Deerhoof härstammar från San Francisco och handplockades 1995 till det legendariska indiebolaget Kill Rock Stars av grundaren Slim Moon. Där rotade sig bandet bekvämt hos sina alternativa adoptivpäron och nu 14 år senare har de släppt sitt nionde fullängdsalbum ”Offend Maggie” på samma bolag. Ett kritikerrosat album där bandet visar upp en sida med lite mindre av den skeva rocken och lite mer av den raka popen.

När Deerhoof gästade Stockholm 2007 ringlade sig kön över hela Karl Johans Torg och nuddade vid Gamla Stan redan innan Debaser hade hunnit öppna entrédörrarna. Bli inte förvånad om kön till Strand den 10 september når ända upp till Mickes skivor.

DATUM
10 september – Stockholm, Strand

BILJETTER
160kr + 15 kr serviceavgift. KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter, Bengans Stockholm och Sound Pollution.

HEMSIDOR
www.myspace.com/deerhoof
deerhoof.killrockstars.com

Scroll to Top