Deep Purple med symfoniorkester till Sverige

deep-purple-2011-2

“A Night with Deep Purple and the songs That Built Rock!”

Sedan slutet av sextiotalet har Deep Purple varit ett band som befunnit sig i folkets hjärtan. Om det varit det drivande orgelljudet eller Ian Gillans kraftfulla röst som säkrat dem en plats i rockvärldens panteon låter vi vara osagt men att de som band, fyrtio år sedan starten, fortfarande är ett säkert konsertkort är något att inte ta lätt på. I december kommer bandet till Sverige med en symfoniorkester, den 9 december på Hovet i Stockholm och den 10 december på Scandinavium i Göteborg. Biljetterna finns ute nu.

Med en diger låtskatt som innehåller klassiker som ”Highway Star”, ”Smoke On The Water”, ”Speed King”, ”Hush” och ett otal andra hits är det lätt att se varför Deep Purple är ett sådan stort band som de är. Men om det inte hade varit för deras hårda turnerande så hade de kanske inte existerat på samma grunder som de gör nu. Med ett tjugotal succéartade världsturnéer under bältet har de skapat ett livesound som är få förunnat och deras publik har växt sig större och större. Den gången får publiken chansen att se bandet framföra sin låtskatt ackompanjerade av en orkester.

För snart sex år sedan kom det hyllade albumet ”Rapture of the Deep” som var en tillbakagång till deras tyngre rocksound från sjuttiotalet. Gitarristen Steve Morse avslöjade tidigare i år att Deep Purple hade påbörjat inspelningen av deras nittonde album, ett uttalande som möttes av jubel från förväntande fans.

Deep Purple har på alla sätt och vis blivit en institution inom den brittiska rocken och deras album har sålt både guld och multiplatinum.

I år ställer sig återigen Deep Purple sig på scener världen över för att stilla behovet från deras digra klunga av fans. Och de gör det på ett alldeles speciellt sätt den här gången tillsammans med en symfoniorkester.

Konsertinfo
9.12 Stockholm, Hovet
10.12 Göteborg, Scandinavium

Mer information om Deep Purples Sverige-spelningar

Scroll to Top