Dead Prez till Sverige i november

dead-prez

Den politiska hiphopduon Dead Prez bestående av Stic.man och M-1 kommer tillbaka till Sverige i november. I somras såg vi ett Dead Prez i högform på Way Out West i Göteborg och dessförinnan framförde de två hyllade och slutsålda konserter på Kägelbanan i Stockholm och Mejeriet i Lund. Nu är de tillbaka på svensk mark igen, den 18 november får Nalen i Stockholm fint besök och den 20 november är det dags för Sticky Fingers i Göteborg.

Den politiska hiphopduon Dead Prez var från början väldigt underground med inspiration från såväl Malcolm X som Public Enemy. De har sedan starten nått stor framgång och blivit smått legendariska. De är kända för sin konfronterande stil med texter som tenderar att fokusera på revolution, veganism, rasism, polis, kapitalism, utbildning, religion med mera. Dead Prez befäste starkt sin ståndpunkt med debutplattan Let’s Get Free, 2000 års tveklöst bästa hiphopskiva, med låtar som I’m a African, Hip-hop, ’they Schools, Wolves, Mind sex med flera.

Dead Prez’s två bandmedlemmar, M-1 och Stic.man, träffades på universitet i Florida och delade en passionen för musik och politik. Mötet resulterade i den första singeln ”Police State with Chairman Omali” som släpptes 1998 och de har därefter hunnit släppa sju album och samarbetat med giganter som Big Pun, Jay-Z, The Outlawz och Immortal Technique.

I vinter värmer vi oss med legendarisk hiphop!

Hemsidor:
www.deadprez.com
www.myspace.com/deadprez

Turnéinfo:
18.11 Stockholm, Nalen
20.11 Göteborg, Sticky Fingers

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

1 reaktion på ”Dead Prez till Sverige i november”

  1. Deras ”kontroversiella texter” känns inte så trovärdiga när de ger ut skivor på Sony och bokas genom Live Nation?

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top