Dead By April spelar på Debaser Medis

dead_by_april

Redan långt innan Dead By Aprils debutplatta släpptes i maj i år var bandet ett fenomen i sin genre, den där genren som ligger i gränslandet mellan metal, pop och rock. Bandets över en miljon MySpace-lyssningar talade sitt tydliga språk, och när Göteborgarna slutligen gav sig ut på vägarna lät inte ovationerna vänta på sig. I höst väntar Europa, men några få Sverigegig ska också hinnas med. Den 23 september gör Dead By April en exklusiv spelning på Debaser Medis i Stockholm. Biljetterna släpps den 30 juli.

Dead By April har knappt två år som band på nacken, men har redan nått större framgångar än de allra flesta andra band. Singeln ”Losing You” är en megahit och bandets liveframträdanden lockar fulla hus över hela landet. Det självbetitlade debutalbumet släpptes den 6 maj och är producerat av Henrik Edenhed, en producent som är mer namnkunnig inom andra genres än just metal. Edenhed har tidigare producerat Teddybears, Jordin Sparks, Robyn och Laleh, och kanske är det just därför det speciella Dead By April-soundet fått plats att växa. Det slutgiltiga albumet innehåller tunga gitarriff och ångestdrivna growl men också vackra, stora melodier och mjukare sång.

I maj i år spelade Dead By April på Debaser Slussen i Stockholm. De 500 biljetterna sålde slut snabbt, och det hårda trycket fick bandet att vilja göra ytterligare en Stockholmsspelnining. Denna gång i större lokaler för att ännu fler skulle få plats. Så i höst, innan Dead By April ger sig ut på europaturné, klämmer de in några exklusiva Sverigespelningar i turnéschemat. Den 23 september ses vi på Debaser Medis!

Lyssna: www.myspace.com/dbaswe

Konsertinfo:
23.9 Stockholm, Debaser Medis

Spelningen har 13 års åldersgräns.

Biljettinfo:

Biljetterna släpps den 30 juli, kostar 225 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt Debaser: www.debaser.se.

Rulla till toppen