David Lindgren släpper ny EP

David Lindgren gjorde sig ett namn i de svenska folkhemmen efter sin bejublade insats i förra årets Melodifestival med bidraget ”Shout It Out”. Bidraget gick direkt vidare till finalen i Globen och slutade på en fjärdeplats. Sedan dess har det hänt mycket i Davids karriär; låten ”Shout It Out” blev en stor radiohit och debutalbumet ”Get Started” som släpptes förra våren gick direkt in som etta på den svenska albumlistan. David har även uppträtt i andra stora TV-program samt varit verksam som skådespelare och programledare. Han kommer också att vara en del av Diggiloo-turnén i sommar och turnera med Ladies Night i höst.

Just nu är David Lindgren högaktuell igen med ny EP och medverkan i Melodifestivalen. I år öppnade han hela tävlingen i Karlskrona med bidraget ”Skyline” och röstades direkt fram till den stora finalen på Friends Arena den 9 mars.

Jag är jättestolt över mitt bidrag, Skyline. Det är den bästa låt jag har spelat in hittills och är mer än en god uppföljare till Shout It Out. Jag har hittat mitt sound och scenspråk: det kommer att sjungas och dansas fullt ut. Jag har så mycket glädje i mitt liv just nu och Melodifestivalen är ett stort forum att sprida den på, konstaterar han.

Det råder inget tvivel om att Davids glädje smittar av sig i hans musik och når ut genom TV-rutan, vilket hans stora beundrarskara vittnar om.

Den 23 februari släpps en digital EP med Melodifestivalbidraget ”Skyline”, fyra nyskrivna spår samt ”Shout It Out”.

Nytt album kommer i april.

Scroll to Top