David Eugene Edwards till Sverige

david-eugene-edwards

När man hör David Eugene Edwards framföra sina apokalyptiska hymner är det lätt att göra sig skyldig till en av de sju dödssynderna; hans starka tro och övertygelse om att Den Helige Anden är den absoluta sanningen gör dig avundsjuk. Men det är inte innehållet utan snarare att han kan tro så starkt och förmedla det så att även vi förstår. Det är något vi förmodligen aldrig kommer att kunna göra. Därav den svarta avundsjukan.

Edwards har med både 16 Horsepower och Wovenhand gjort svärtan till sin medryttare och hans ledmotiv kväver och tystar allt inom räckhåll. I kalken som han dricker ur hittar vi droppar av dammig folk, uppkäftig gospel-punk och kakafonisk americana – allt som krävs för att styra själen hem. Hans fans (och det i ordets fulla bemärkelse – fanatics) sträcker sig över ett vitt spektrum. Vitt nog att till och med den forne Dead Kennedys sångare Jello Biafra kontrakterade 16 Horsepower till sitt legendariska bolag Alternative Tentacles.

Efter att snart ha begeistrat publik efter publik i mer än tjugo år summerar nu anrika Glitterhouse Records Edwards karriär med en monumental bok som innehåller alla hans texter från Wovenhand-åren. Och som inte varje inbitet fans lycka redan är gjord så följer han upp det hela med en soloturné som vi vet kommer att vara hur fantastisk som helst. Tacka gud för det.

Turnédatum
03 december – Malmö, Palladium
04 december – Göteborg, Nefertiti
05 december – Stockholm, Södra Teatern (Last Waltz)

Mer information om David Eugene Edwards Sverige-spelningar

Rulla till toppen