Date släpper nytt album

date

Efter fyra intensiva tävlingsveckor står nu dansbandet Date som en av finalisterna i lördagens final av Dansbandskampen 2009.

Date har vunnit både juryns och publikens hjärtan under den gångna säsongen. Belönade med hela två guldstjärnor från TV tittarna har de fått sig en genväg till lördagens final där de gör upp om titeln ”Sveriges bästa dansband” tillsammans med fem andra dansband.

Säsongen började med 26 tävlande dansband men nu är det bara sex band som står kvar i höstens största musiktävling. Date är ett av banden till final. Munkedalskillarna i Date siktar på vinst på lördag. ”Vi har väntat länge på det här och det känns extra kul att ge sig in i lördagens dueller med guldstjärnor från fansen”, säger Jan Lindberg, sångare i Date.

Det är hektiska tider för bandet då det under veckan både repeterar inför finalen och sätter det sista på gruppens nya album som med release den 20 januari. Titeln på albumet är ”Här och nu” vilket sammanfattar en mycket händelserik period med spelningar och andra åtagande. Framgångarna i ”Dansbandskampen” kom nämligen väldigt oväntat för Date.

”Vi hade räknat med att vara med i ett program och aldrig ens tänkt tanken att vi skulle gå vidare. Vi blev tagna på sängen – på riktigt! Den senaste tiden hade dygnet behövt ha tre extra timmar. Dansbandskampen har fått allt att vända för oss” summerar Jan Lindberg.

Nya albumet ”Här och nu” är Dates fjärde studioplatta. Merparten av låtarna är nytolkningar av svenska hits från 80- och 90-talen, blandat med låtar från ”Dansbandskampen” och en del nyskrivet material. ”Det här känns som vår absolut bästa skiva. Den blir riktigt bra med en tydlig röd tråd och mycket livekänsla. Det är musik som alla ska kunna tycka om efter en lyssning” förklarar Jan Lindberg.

Gruppen hoppas nu på allt stöd de kan få av tittarna på lördag. Deras första låt ut i finalen är covern ”All for love” som har blivit framröstad som publikens val.

Sändningarna från Dansbandskampen i Strängnäs börjar kl 20.00 på lördag men redan kl 18.00 kan ni börja rösta på er favorit då SVT offentliggör röstningsnumret.

Scroll to Top