Dark Tranquillity tvingas ställa in miniturné i Turkiet

dark-tranquillity-2009

Som vi tidigare rapporterat så skulle det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity från Göteborg ha genomfört en miniturné i Turkiet nu i december. Bara femton timmar innan de skulle bege sig till flygplatsen så meddelade organisatören Unirock dock att turnén ställts in. Bandet är självfallet mycket besvikna över det hela:

”Det här är oerhört frustrerande. Turkiet är hem till några av de mest passionerade och hängivna Dark Tranquillity-fansen på denna planeten och vi såg väldigt mycket fram emot att spela inte bara i Istanbul utan även de andra städerna.”

”Vi har ägnat mycket tid och energi till att förbereda oss för de här konserterna; vi har repat, anlitat personal, ordnat merchandise och ordnat en mängd praktiska och logistiska detaljer, och att se att det hela ställs in i sista sekunden är extremt nedslående.”

Bandet hoppas kunna återvända till Turkiet så snart som möjligt.

Den 24 februari släpper Dark Tranquillity sitt nionde album, ”We Are The Void”, genom Century Media Records och dagen därpå deltar de som vi tidigare berättat i Close-Up Magazines årliga kryssning.

Dark Tranquillity släppte i slutet av oktober sin nya DVD ”Where Death Is Most Alive” vilken toppade den officiella svenska DVD-listan.

Rulla till toppen