Darin kommenterar låtarna på nya albumet

Av Redaktionen
Aug 20th, 2010
1 kommentar
798 Views

darin-2010

Nu släpps äntligen Darins nya album “Lovekiller”. Nedan hittar du hans egna kommentarer till varje låt samt videos från inspelningen.

Microphone
En låt som handlar om att man har en chans att visa alla vad man kan, man tar dem första stegen ut på scenen och känner hur hjärtat slår snabbare och snabbare, tillslut tar man tag i mikrofonen, lamporna tänds och man sjunger dem första tornerna i mikrofonen.

You’re Out Of My Life
Låten som jag ställde upp med i Melodifestivalen i år är anledningen till att jag ställde upp. Det är låt jag direkt fastnade för. Den kändes direkt i hjärtat.

Lovekiller
Det här var den första låten jag skrev till skivan. Det var efter att jag skrev denna som jag visste hur jag ville att skivan skulle låta. Det jag gillar med den här är att den har en läskig och mystisk text samtidigt som den känns mäktig. Det är en poplåt med lite mer live känsla i musiken och det är även en gospelkör som sjunger med i refrängerna.

Only you can save me
En ballad, med mycket känsla. Den handlar om hur trygg man känner sig genom att bara tänka på personen man älskar och hur närvaron av den personen räddar en.

Drowning
Börjar med ett marsch intro och går sedan in i en “gungig” vers som går in i en mer svävande och upplyftande refräng. Låten handlar om när man försöker ta sig upp efter att ha blivit sårad och tårarna refererar jag till vatten på olika sätt i texten.

Viva La Vida
Min version av Viva La Vida är mer åt pop hållet, enkel och synt/gitarr-baserad med.

Endless Summer
Är en sommarballad som jag faktiskt skrev för ett par år sedan. Jag har sparade den eftersom den stilmässigt inte passade in på mina tidigare skivor. En stor del av låten handlar om min bilresa i USA sommaren 2006.

OK (Dangerous Game)
Är en upptempo låt som är lätt att gunga till och dansa till. Det jag gillar mest med låten är nog sticket med gitarrsolot.

Can’t Stop Love
Jag specialskrev den här låten till Daniel och prinsessan Victoria och sjöng den på deras bröllopsdag, jag skrev den utifrån det jag själv hade sett och trodde att de hade gått igenom. Jag fick senare ett fint tackbrev från dem, vilket kändes väldigt kul.

I’ll Be Alright
Är en låt som jag skrev en natt då jag inte kunde sova. Det är en väldigt vacker och känslig låt. Jag sjunger den med endast gitarr och live stråkar. Låten handlar om en person som älskar någon så mycket att han är villig att släppa taget och låtsas som att han klarar sig för att hon ska ha det så bra som möjligt och vara så lycklig som möjligt, men innerst inne är han helt förkrossad.

Ett svar till “Darin kommenterar låtarna på nya albumet”

  1. Damian skriver:

    Vad fint! Tack så mycket! Var kommentarer i skivan på svenska eller engelska?