Danny Brown och Angel Haze till Way Out West

Från USA:s trasigaste stad, Detroit, kommer den så lagom explicita rapparen Danny Brown. Killen som gjort sig ökänd för sina tweakade texter som avhandlar allt som kommer från fel sida av lagen och som bygger broar mellan den skevaste av rapstilar och elektroniskt kaos.

”XXX”, som droppades ner gratis från skyn via Fool’s Gold Records (A-Trak, Kid Cudi, Duck Sauce), fick grönt ljus från alla med ett uns av fingertoppskänsla.

När som helst nu kommer ”Old”, hans tredje album, där bland andra vännerna A$AP Rocky och Purity Ring hjälper till att skapa ordning på Browns skönt stökiga och socialhumoristiska rap.

Med en handfull mixtapes i bagaget och två underbara bangers, ”New York” och ”Werkin Girls” som damp ner förra året, har Angel Haze promenerat rakt in på scenen, sänkt ner ankaret och fått sökljuset på sig.

2012 var verkligen ett år som fullkomligt exploderade; priser och nomineringar, års-bästa-listor och en stadigt växande fanskara var bara några saker som förgyllde livet för Raykeea Wilson, som Angel Haze egentligen heter. Hennes cover av Eminems ”Cleaning Out The Closet” fick recensenter att debattera vilken version som var den bättre. Ett testamente gott nog.

Scroll to Top