Danko Jones till Sverige igen

Foto: Dean Karr
Foto: Dean Karr

Att Danko Jones kommer till Sverige är en nyhet vi haft anledning att meddela otaliga gånger sen vi började jobba med bandet för en sisådär tio år sedan. Även om det ibland kan gå så långt som två år mellan turnéerna är reaktionen ”var de inte här precis?” inte helt ovanlig. En del verkar till och med tro att det är ett svenskt band. De har inte alltid varit kritikernas favoritband men bland folk har de etablerat sig på ett sätt som få andra utländska rockband lyckats med.

Efter fullpackade spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö tidigare i höst återvänder de under våren 2011 för ett knippe gig runtom i landet. Från Gävle i norr till Helsingborg i söder. Nio spelningar är bekräftade i detta nu men vi räknar med att det tillkommer åtminstone en till.

Deras senaste album, Below The Belt, släpptes i våras och har hyllats som deras bästa hittills. Singeln ”Full Of Regret” har blivit deras största radioframgång någonsin i USA där den fortfarande klättrar på listorna. Hemma i Kanada är det en av årets mest spelade rocklåtar och har legat i topp 20 på Active Rock listan i 34 veckor.

Konsertdatum
1/4 – Nöjesfabriken, Karlstad
6/4 – S2, Borlänge
7/4 – Platens Bar, Linköping
8/4 – Klubb 700, Örebro
9/4 – The Tivoli, Helsingborg
13/4 – Maxim, Gävle
14/4 – Idun, Umeå
15/4 – Gamla Teatern, Östersund
16/4 – Stadshuset, Sundsvall

Mer information om Danko Jones Sverige-spelningar

Rulla till toppen