Danko Jones släpper nytt album i maj

Foto: Dean Karr
Foto: Dean Karr

Danko Jones har precis kommit hem till Toronto efter en av de mest fantastiska turnéer de någonsin gjort, tre hektiska veckor som förband till Guns N’ Roses och Sebastian Bach (Skid Row) på hockey arenor över hela Kanada. Att inleda året med en av karriärens absoluta höjdpunkter kan vara nog så fantastiskt, men hur gör man egentligen för att hålla motivationen uppe resten av året…? För vissa band skulle det här scenariot säkert kunna sluta i katastrof. För Danko är det precis tvärtom. Den här turnén har bara stärkt deras längtan efter att ge sig ut på vägarna igen och de kan inte heller kontrollera sin upphetsning över det kommande albumet längre. Vid ett tillfälle yttrade Danko t o m orden ”This is our best album yet”. Återigen, för ett normalt band är detta inget man höjer på ögonbrynen för. Det är nästan något man har numera förväntar sig. Danko däremot har aldrig sagt de här orden under hela sin karriär. M a o är det ett minst sagt vågat uttalande, men ni kan vara så säkra på att ”Below The Belt” levererar! Och mer därtill.

”Below The Belt” är producerad av deras gamle vän och vapendragare Matt DeMatteo, som tidigare har producerat ”We Sweat Blood” och ”Sleep Is The Enemy”. Den släpps i Sverige den 12 maj och innehåller 11 låtar som för tankarna tillbaka till Dankos rötter och ett hårdare/kraftfullare sound kombinerat med de fantastiska melodierna på senare releaser.

Alla foton till nya plattan är tagna av Dean Karr (Iron Maiden, Ozzy, Marilyn Manson etc) i studios och på diverse platser runtom i Los Angeles. Första resultatet hittar ni ovan och vi rekommenderar er varmt att ta en titt på omslaget till nya skivan här.

Turnédatum i USA och Kanada kommer att offentliggöras inom kort tillsammans med de första sommarfestivalerna i Europa. Efter att ha fokuserat nästintill uteslutande på Nord- och Sydamerika senaste året och därmed tagit det längsta uppehållet från turnerande i Europa sen de började besöka vår kontinent för 9 år sedan (!!!) så kommer de tillbaka ”angrier, madder, louder and more obnoxious” än någonsin i sommar!

Andra nyheter i Dankos värld är bl a att videon till ”First Date” passerade 1 miljon visningar på Youtube häförleden och att deras musik nyligen har använts i EA Sports spelet Need For Speed Nitro samt medverkat på soundtracket till Saw VI.

Scroll to Top