Daniel Gilbert släpper nytt album

Den 3 april släpper Daniel Gilbert sitt andra album ”Nowadays Daniel Can´t Even Sing” genom Gaphals/Border Music. Så här säger han själv om sitt senaste alster:

”Det har varit en ganska utdragen process att få färdigt den, arbetet påbörjades redan i januari 2011. Mycket kom emellan,pengar tog slut olika beslut fattades men nu skall den äntligen släppas med hjälp av det eminenta bolaget Gaphals som kom in och visade en förståelse jag inte känt av från något bolag tidigare.

Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Studios har producerat och spelat in även denna skivan och liksom jag har de utvecklats och lärt sig mer sen debuten för tre år sedan. Jag skulle aldrig drista mig att kalla mig självsäker men jag har en större tro på det jag gör nuförtiden. Då jag vid tiden för debuten såg detta som en fin uttrycksventil har det nu blivit mitt allt och min framtid.

Lite lugnare, lite skevare mycket bättre har ledorden varit under inspelningen. Ljud och inspirationsmässigt har vi gått i cirklar kring Jim Ford, Heron,The Afghan Whigs och allt som kommit ut från Muscle Shoals. Lite mindre distortionsgitarrer, mer saloonspiano och pedalsteel

Orkestern, The Broken Six har i live sammanhang decimerats till The Broken Five men låter alltjämt på gränsen till vansinnet.

Hoppas det smakar?”

Rulla till toppen