Daniel Adams-Ray och Adam Tensta till LuleåKalaset

daniel-adams-rayNu känns det som att vi verkligen kan visa bredden av artister för LuleåKalaset 2011”, säger Jonas Persson, produktionsledare för LuleåKalaset. ”Anna Järvinen som är en otrolig singer-songwriter artist, Adam Tensta som är en av Sveriges mest framstående hiphopartister och så förstås Daniel Adams-Ray som kort och gott ”får alla att gå bananas” som Aftonbladet skrev i en konsertrecension” fortsätter Persson.

Daniel Adams-Ray
Det tog ett tag, närmare bestämt 3 år innan Daniel Adams-Ray fick till sin solodebut. Och det märks att han jobbat hårt, för när singeln Dum Av Dig släpptes i somras så var det många som fick upp ögonen för Daniel och det skapades ordentliga förväntningar på honom. Men dom var det inga problem att fylla när skivan väl släpptes.

Med skivan Svart, Vitt Och Allt Däremellan och singeln Gubben I Lådan i bagaget ger sig Daniel ut på en turné under 2011 där vi redan fått bevis på att han kommer leverera mer än vad som egentligen är fysiskt möjligt. Har vi gett er höga förväntningar? Inga problem, Daniel Adams-Ray kommer att uppfylla dom.
 
Adam Tensta
1983 föddes Adam Momodou Eriksson Taal. Han växte upp i Stockholmsförorten Tensta tillsammans med sin ensamstående mamma och icke närvarande missbrukande pappa. I ett område där våld och kriminalitet var en del av vardagen valde Adam att vända sig till musiken som sin tillflyktsort. Artister som Wu Tang Clan, Nas och Bob Marley inspirerade Adam till hans första texter. Artistnamnet Adam Tensta valde han för att hedra sin uppväxt och snart blev rapporterna från förorten annorlunda. Nu pratade man istället om en nytänd stjärna istället för om brott och segregation. Adam Tensta har också valt en livsstil där han tar avstånd från alkohol, droger och cigaretter. Han har samarbetat med bland annat Rädda Barnen och Unicef.

Sedan releasen av debutalbumet It’s A Tensta Thing, som toppade svenska listor 2008, har Adam sett till att få dansgolv och festivaler att koka från Stockholm till Dakar och Paris till Los Angeles. Låten My Cool från samma platta har rönt stora framgångar, såväl nationellt som internationellt.

I mars släpper Adam Tensta sitt andra album Scared Of The Dark där låtarna OK Wow, Like A Punk samt titelspåret Scared Of The Dark ingår. Förväntningarna efter dom tre låtarna är höga och publiken kommer få en djupare inblick i de problem som idag går att hitta i förorten och hur det är att leva som modern svensk i dagens samhälle. De kommer få ta del av historien om förlusten av vänner på grund av avundsjuka och relationen med den frånvarande fadern.

Anna Järvinen
Anna är sångerskan i bandet Granada som 2007 gjorde solodebut med skivan Jag Fick Feeling. Skivan fick stående ovationer från kritikerna och kallades bland annat ”den mest personliga och förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg”. Uppföljaren Man Var Bland Molnen fick samma varma mottagande när den släpptes 2009 och nu är Annas tredje album som kort och gott heter Anna Själv Tredje på väg.

”Jag letar på mina instrument efter ackord som säger det jag känner och när jag hittar dem, kommer melodierna av sig själv och även de fortsatta ackorden likaså. Men orsaken till att melodierna och harmonierna blir som de blir har jag ingen kontroll över. Att jag sätter mig ner och letar ljud beror på rent tvång inifrån. Fast det låter konstnärsromantiskt, för att jag måste det för att må bra.” säger Anna Järvinen

Vi vet att Anna kommer att få oss att må bra på LuleåKalaset i sommar och vi kommer att finnas där och lyssna till hennes underbara toner tillsammans och se att hon mår lika bra.

Rulla till toppen