Dags att anmäla sig till Livekarusellen

Det här är en jättechans för alla musiker att komma ut ur replokalen och visa upp sig. Alla som deltar får nämligen göra minst tre gigs, säger Tim Flinth, rikskoordinator för Livekarusellen.

Livekarusellen är öppen för alla musikstilar och åldrar och finns i så gott som hela Sverige. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att delta och inga demos eller liknande ska skickas in. Cirka 600 band eller artister deltar och gör tillsammans cirka 400 spelningar.

Så går det till
Man spelar först på distriktsnivå tillsammans med andra band och artister. Här finns goda möjligheter att visa upp sig och sin musik, samt knyta kontakter med andra musiker och arrangörer. De som får flest poäng i respektive distrikt går vidare till distriktsfinal och vinnaren i distriktsfinalen får äran att representera distriktet i den stora riksfinalen.

Hos arrangören Studiefrämjandet finns ett högre syfte än själva tävlingsmomentet.

Vårt syfte är att ge oetablerade band fler spelningar och på så vis ge dem möjlighet att utvecklas som scenpersonligheter, musiker och grupp, säger Tim Flinth. – Alla band får feedback från jury och publik på spelningarna, vilket hjälper dem att finslipa sina liveframträdanden. Tanken är att deras spelningar ska bli bättre och bättre under turnéns gång och det brukar de verkligen bli, säger Tim.

Om Livekarusellen
Livekarusellen, tidigare med namnet Rockkarusellen, anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar. Tävlingen startade i Linköping 1987 och har sedan dess involverat tusentals band och artister över hela landet.

Scroll to Top