D-A-D till Putte i Parken

dad-2010

Bloody Beetroots gör en exklusiv Sverige-spelning på Karlskoga-festivalen Putte i Parken 2010: Efter ett debutalbum, 45 remixer och ändlöst turnérande de senaste två åren är stjärnskotten The Bloody Beetroots klara till Putte i Parken! Det blir första gången den maskerade italienska duon framför sin unika, ohämmade och stenhårda electro LIVE på svensk mark. Bloody Beetrots släppte nyligen albumet ”Romborama” på Cooperative Music varav ”Warp 1.9” spelas överallt!

D-A-D som började som Disneyland After Dark men bytte namn till D-A-D för att inte bli stämda av Walt D. Sedan dess har de istället höjt stämningen i 25 år på ett stort antal internationella scener. Senaste albumet ”Monster Philosophy” kom 2008 och spelades in i New Jersey, USA.

Både Bloody Beetroots och D-A-D är två mycket trevliga bokningar, konstaterar Putte i Parkens arrangör Niclas Lagerstam.

Och dom nöjer sig inte med det. Ytterligare tre akter presenteras idag.

Kite är en av dem.

Christian Berg (Yvonne, Strip Music) bad Nicklas Stenemo (The Mo, Melody Club) att sjunga på en av hans låtar. Det blev demoversionen av ”My girl and I” och bandet Kite hade sett dagens ljus. I sommar kommer Kite till Putte i Parken.

Det gör även Satan Takes A Holiday.

Som en blixt från klar himmel. Som en spark i magen när du redan ligger. Lika tufft som ironiskt pinsamt, är en sammanfattning av musiken.

Satan Takes A Holiday tar tag i rockslyngeln och släpper inte förrän rumpan skakar och ölen spills ut på golvet, är en annan medan en tredje är mer given:

Bra som satan!

Svenska Satan Takes A Holiday lämnar ingen oberörd.

Ett av Sveriges mest intressanta band, konstaterar Niclas Lagerstam.

Nummer fem på listan är ett band från Ånge med anknytning till Karibien. Typ. Det handlar om Corroded som släppte singeln ”Time And Again” 14 februari förra året.

Singeln steg på listorna och var en av 2009 års mest önskade på stationer som Bandit Rock. Och idag är det ”Time And Again” du hör som musik till den officiella trailern för ”Robinson Karibien”.

Corroded är också en riktigt bra Putte-bokning, säger Niclas Lagerstam.

Vi vill lyfta fram intressanta svenska band som inte är mainstream och där passar såväl Corroded som Satan Takes A Holiday och Kite väl in.

Putte i Parken 2010 är Mellansveriges nya stora musikfestival.

I sommar genomförs den för tredje året – större än någonsin och med ytterligare ett festivalområde och en ny unik festivalcamping.

Hemsida:
www.putteiparken.se

Rulla till toppen