Cyndi Lauper till Sverige

cyndi-lauper“Girls Just Wanna Have Fun”, “Time After Time”, “True Colors”… Listan kan göras lång. Cyndi Lauper har en imponerande samling fantastiska låtar och världshits i bagaget. Med hennes karakteristiskt spröda och samtidigt kraftfulla röst lämnar hon få oberörda, inte minst live. Den 16 juni får vi uppleva denna världsstjärna och ikon i Sverige och på Berns.

Cyndi Lauper slog igenom på världsscenen som själva sinnebilden av en tjej som ville ha kul. Nu mer än 25 år senare har hon med över 30 miljoner sålda album, en mängd musikpriser, skådespelarpriser och ett stort antal hits bevisat att hon har både hjärta och själ att hålla sin legion av fans nära och ständigt nyfikna på hennes nya kreativa drag.

Nu är hon aktuell med ett nytt album där hon tolkar klassiska blueslåtar, med gäster som BB. King, Jonny Lang , Allen Toussaint och andra storheter. ”Alla dessa vackra sånger, och alla de stora namnen på albumet, var omsorgsfullt valda för att jag har beundrat dem hela mitt liv”, säger Lauper.

Skivan heter ”Memphis Blues” och är inspelad i just Memphis, Bluesens hemvist, för att få fram den äkta känslan.

”Detta är den skivan jag har velat göra i flera år”, säger Lauper. ”Under inspelningen av ’Memphis Blues’ fick jag leva där alla dessa fantastiska låtar skrevs. Jag fick gå i deras skor, jag kände deras smärta och jag åt en massa barbecue. Allt som allt lärde jag mig att Queens inte är så långt från Memphis.”

Den självsäkra och karismatiska sångerskan var girl power långt innan Spice Girls och stilmässigt har hon alltid gått sin egen väg. Vem minns inte det punkiga orangeröda håret, de galna hattarna och solglasögonen under 80-talet? Vad hon har på sig på Berns i juni återstår att se, men en sak är säker, oavsett klädval kommer detta bli en oförglömlig och fantastisk kväll!

Konsertinfo
16.6 – Berns, Stockholm

Mer information om Cyndi Laupers Sverige-spelning

Rulla till toppen