Crystal Fighters till Sverige

Spanien eller Storbritannien. Eller båda delar. Crystal Fighters bryr nog sällan sig om nationsgränser men deras musik bär ändå vackra element från båda dessa regioner. Baskisk disco med klubbig London-accent är deras medryckande modus operandi. Vi gillar det!

För skaran av er som inte hittat Crystal Fighters än så är det värt att droppa några väl valda ord. Crystal Fighters befolkar samma universum som smittande Animal Collective eller hysteriska Gauntlet Hair. De levererar euforisk folktronica dränkt i solsken och höljt i en skön partydimma. Med bombastiska hookar som bubblar över i en orgasmisk kittel har det destillerat ner nämnaren för vad som kännetecknar allt gott i livet. ”Cave Rave”, deras nyligen utgivna andra album, är avklarad på en dryg halvtimme men tack vare ”repeat”-knappen så har vi ett soundtrack som sträcker sig dygnet runt.

Om sommaren och hela hösten ska tonsättas finns de få band som kan orkestrera det så väl som Crystal Fighters. Det har inte bara vi upptäckt. Nej, skaran av anhängare har vuxit sig stark och blir än mer muskulös för varje liveshow de gör. I somras kunde vi se bandet göra en makalöst exploderande spelning på Way out West och år 2011 mitt i smällkalla vintern gjorde de en utsåld spelning i Stockholm. I december är det återigen dags för ett efterlängtat besök från våra Baskiska vänner.

Konsertdatum
3 december – Stockholm, Debaser Strand
4 december – Malmö, Babel

Scroll to Top