Cooperative Music expanderar i Norden

cooperative-music-logoCooperative Music, den Londonbaserade labeln och paraplyorganisationen för oberoende skivbolag etablerar sig nu med full kraft i Norden och öppnar nya kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Dels för att fortsatt lansera och etablera musiken från de bolag som Co-Op representerar i samtliga nordiska länder och dels för att hitta, utveckla och signa akter från området.

Satsningen innebär att Cooperative Music kommer att verka under egen flagg i de nordiska länderna för första gången och label managers har rekryterats för att driva filialkontoren. Espen Slapgård, tidigare label manager på Cosmos Music Group kommer att sköta verksamheten i Norge med ytterligare ansvarsområden för den nordiska regionen. Henrik Nyström, nuvarande delägare i PR- Byrån Skiva Promotion blir label manager för Cooperative Music i Sverige och kommer att driva verksamheten från kontoret i Göteborg. Troels Gammelgaard, tidigare på Cosmos Music Group kommer att ta hand om Cooperative Music’s danska avdelning och i Finland kommer Universal Music sköta promotion och marketing med Pekka Saila och Sami Rikala i spetsen.

Den fysiska och digitala distributionen, som tidigare hanterats av Cosmos Music Group, kommer att skötas av Universal Music.

Vincent Clery-Melin, Cooperative Music’s General Manager: ”Norden är en väldigt spännande marknad för oberoende skivbolag just nu. Den digitala marknaden växer lavinartat och våra skivbolagspartners har växt sig starkare i området för varje år med framgångsrika artister som Fleet Foxes, Martha Wainwright, My Morning Jacket m.fl. Att Norden också är en grogrund för många fantastiska och internationellt uppmärksammade artister är något vi själva sett på nära håll genom vårt långvariga samarbete med The Knife och deras skivbolag Rabid Records, artister som Peter, Björn & John och vårt samarbete med Spinefarm i Finland. Vi är extremt exalterade över att öppna upp Cooperative Music i Norden och kan inte tänka oss ett bättre team än Espen, Henrik och Troels till att sköta verksamheten, dessutom med Universal som värd och distributör.”

Cooperative Music grundades i april 2005 som en del av V2 Music i Europa och ägs numera av Universal Music Group International. Cooperative Music är en oberoende paraplyorganisation och ett internationellt nätverk för marknadsföring och finns i dag ett flertal länder och världsdelar och representerar skivbolagen Bella Union, DFA Recordings, Downtown Music, Glassnote, Heavenly Recordings, Kitsune, Lex Records, Lucky Number Music, Mexican Summer/ Kemado Records, Mad Decent, Moshi Moshi Records, Rabid Records, Transgressive Records och V2 Music. Cooperative Music’s internationella nätverk släpper också skivor från Universal Music-ägda rocklabeln Spinefarm.

Rulla till toppen