Conchita Wurst inviger Stockholm Pride

conchitawurst

Drottningen av Europa inviger Stockholm Pride 2014. En historisk fest i regnbågens färger står på programmet när Conchita Wurst besöker Sverige i sommar.

Stockholm Pride är stolta över att kunna presentera vinnaren av Eurovision Song Contest 2014 som hedergäst under årets festival. För den Österrikiska sångerskan blir det här andra gången på Nordens största Pridefestival. Redan förra sommaren gästade hon Stockholm för ett par uppmärksammade framträdanden i Pride Park på Östermalms IP.

– Det här är oerhört stort! När Conchita klev upp på Eurovisionscenen i maj och konstaterade ”We are Unity, We are Unstoppable”, sammanfattade hon i ett känsloladdat ögonblick hur vi alla kämpar tillsammans för en bättre, mycket öppnare, värld. Och nu har vi äran att se henne på vår stora scen, under en kväll där vi kommer sätta fokus på just kampen. På att vi firar Pride för att känna styrkan i glädjen och gemenskapen, så att vi orkar fortsätta utmana normer även resten av året. En kamp som Conchita för varje dag – säger Sandra Ehne, ordförande Stockholm Pride.

Conchita Wurst kommer att framföra ”Rise Like a Phoenix” under invigningsgalan som går under namnet Den historiska festen, onsdagen den 30 juli i Pride Park på Östermalms IP.
Stockholm Pride presenterar Conchita Wurst i samarbete med Navid Kabiri och Österrikes nationella flygbolag Austrian Airlines.

Scroll to Top