Columbia Records firar Record Store Day

columbia-records-record-store-dayNu på lördag går startskottet, mellan 17-24 april går Sveriges skivbutiker samman och deltar i den årliga internationella Record Store Day. Syftet är att sätta fokus på den unika bredd och det djup, i både kunskap och sortiment, som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och att fira kärleken till musiken. Record Store Day inleddes år 2008 med att Metallica gjorde ett liveframträdande i skivaffären Rasputin Music i San Francisco.

I samband med Record Store Day har Sony Music Sverige tagit fram en EP innehållande sex låtar från sex utvalda och aktuella albumreleaser signade under etiketten Columbia Records. Den exklusiva Columbia EPn får man vid köp av någon av albumtitlarna. En limiterad upplaga på 3000 exemplar (CD & Vinyl), är producerad så först till kvarn gäller.

MGMT – Brooklynduon slog igenom 2008 med albumet ”Oracular Spectacular” och denna vecka kommer uppföljaren ”Congratulations”.

Broken Bells – Den amerikanska indie rock-duon med Danger Mouse (Brian Burton, producerat åt Gorillaz, Beck m.fl. och är den ena halvan i Gnarls Barkley) och James Mercer (sångare och gitarrist i The Shins) släppte nyligen sin själbetitlade debutplatta.

Kashmir – Danmarks största band som är aktuella med nya albumet ”Trespassers”. Kashmir har tidigare samarbetat med storheter som Lou Reed och David Bowie.

Band of Horses – Amerikanska indierockbandet är tillbaka, den 19 maj släpps nya albumet ”Infinite Arms” som är bandets första skiva på Columbia Records/Sony.

The Avett Brothers – Aktuella med nya albumet ”I And Love And You” som är producerat av flerfaldiga Grammy Award vinnaren Rick Rubin.

John Mayer – Flerfaldigt Grammy Award belönad, är aktuell med sitt fjärde studioalbum ”Battle Studies”. John Mayer har skrivit och varit med och producerat samtliga låtar på albumet.

De butiker som deltar under Record Store Day finns listade på hemsidan
www.recordstoreday.se/butiker.

Columbia är en av Sony Musics absolut största och äldsta lablar (grundades 1888) med tunga namn som Johnny Cash, Bob Dylan, Bruce Springsteen & Leonard Cohen som ingår i familjen.

Hemsida:
www.sonymusic.se/columbia

Rulla till toppen