Coldplay till Where The Action Is

coldplay-2011

Festivalen Where The Action Is flyttar till Göteborg och för första gången någonsin spelar Coldplay på en svensk festival! 28 juni är datumet och platsen är Azaleadalen i Göteborg.

Coldplays femte studioalbum beräknas släppas senare under 2011.

Coldplay har som, på riktigt, inget annat band nått till den breda sfären men samtidigt behållit trovärdighet och integritet. De är superstjärnor och varenda dates självklara soundtrack, arenarockens krönta konungar och balearicans banemän och fanbärare i samma skrud. Chris Martin med vänner dragit fram med både världssamvete och show som får de flesta andra att framstå som bleka. Nu är det dags för Coldplay att spela sin första festival i Sverige någonsin och Where The Action Is blir deras enda stopp i Norden denna sommar.

När Coldplay bjuder upp till dans så tackar vi inte nej, och att få dansa en sommarkväll i Azaleadalen känns som en dröm. Det är oerhört stort att Coldplay äntligen gör en festival i Sverige. Vi gjorde Coldplays första Sverigespelning år 2000 inför ett par hundra pers på Kägelbanan i Stockholm och nu åker vi tillsammans till Göteborg för en endagsfestival där vi samlar 30 000 människor. Det blir en bra fest, säger hela gänget på Luger.

När Coldplays senaste album ”Viva La Vida” släpptes 2008 visade de ännu en gång att de är ett av världens största popband. Producerat av Brian Eno och Markus Dravs var skivan uppföljare till 2005 års ”X&Y”, som gick rakt in på förstaplatsen i 32 länder och har hittills sålt otaliga miljoner exemplar över hela världen. ”Viva La Vida” följde föregångarens spår och gick direkt upp på spellistor och topplistor världen över och krossade allt motstånd. Senast de var i Sverige (2009) gjorde de en bejublad och utsåld spelning på Stockholm Stadion och inte ens ett år tidigare var det 2 st utsålda Globen som fick äran.

Coldplays femte, ännu obetitlade, studioalbum beräknas släppas senare detta år. Albumet spelas in studion The Bakery, norra London och produceras av Brian Eno och Markus Dravs. Se bifogade intervjuer från NME och Q Magazine.

Rulla till toppen