CocoRosie och Lykke Li på Dramaten

cocorosie_lykkeli

CocoRosie är uppväxta på skilda håll och återförenade sedan 2003 då syster Bianca lämnade Brooklyn för att oannonserat dyka upp hos syster Sierra i Paris. De upptäckte då att båda hade odlat en kärlek för musik och sång.

Sex år och många skivor senare har de gjort sig ett starkt namn som indie-folk-tronic-duo. Med en arsenal av instrument charmar de soluppgången, systrarna Casady.

CocoRosie spelar på leksaker, harpa, flöjt, gitarrer, speldosa och en massa slagverk. Ett slagverk, kanske är det just vad de är. Om slagverket inte alls hade slagits men gått på bensin och varit guldmålat och åkt runt runt i kärlekstunneln på ConeyIsland: »…life is like a rollercoaster…«.

Tankarna hamnar lite hos M. Ward, lite hos Björk och lite hos Bone Thugs ’N Harmony. Det raspar om något som förmodligen är en orgel och fragmentariska melodisnuttar väses fram och avslutas så som om luften på riktigt hade tagit slut, för att sedan avlösas med ett yxigt svängigt stompigt komp för att hissa en högst upp i klocktornet och ta en stilla sakral ton i väntan på nästa… slagverksattack.

Det är inte första gången CocoRosie kan höras på Dramaten, förra året var nämligen CocoRosies album ”The Adventures of Ghosthorse and Stillborn” musiken till den utsålda svenska succeföreställningen av Hamlet.

Lykke Li berättade i början av sin karriär kaxigt och tvärsäkert om sina ambitioner med musiken, hon skulle åka på stora turnéer i hela världen och spela för utsålda hus. Nu nåt år senare stämmer det rysligt väl med verkligheten. En hel del jobb resulterade i ändlösa kritikerrosor av debutalbumet, hyllade turnéer och skivsläpp i alla möjliga delar av världen. Någon form av segertågsrekord måste det vara.

En spelning med Lykke Li skiljer sig från allt annat, den som varit med om en vet att luften börjar darra och så även poppojkarna. Trollbindande, berusande Lykke sjunger och hela världen lyssnar. Det framgår snabbt att superlativen inte var ryckta ur luften. Tänk er då att se henne på Dramatens magiska scen… samma kväll som CocoRosie… halleluja

DATUM
6 juni – Stockholm, Dramaten

BILJETTER
www.dramaten.se eller ring 08-667 06 80

HEMSIDA
www.myspace.com/cocorosie
www.myspace.com/lykkeli

Scroll to Top