Coca-Cola köper musik av svenskt popband

you-say-france-and-i-whistle-2

Det svenska popbandet You Say France & I Whistle har skrivit musik till det stora varumärket Coca Cola. Låten Can You Feel It framförs av det brittiska bandet One Night Only i deras senaste reklamkampanj Walls som går världen över just nu.

Coca Cola ville från början använda vår låt When Lovers Die, med instruktionen om att vi skulle ändra texten, vilket vi inte ville. I stället gjorde vi en helt ny låt till kampanjen som är ett beställningsjobb. Säger bandet.

You Say France & I Whistle är ett band som tidigt fick ryktet om att göra starka poplåtar som attraherar många målgrupper. Här fick de under tidspress skriva en låt mycket snabbt, säger Peter Åstedt, på Musichelp/You say corporate.

Detta är ett i raden av samarbeten som You Say France & I Whistle har ingått. Bandet är nyss hemkommet från Milano Fashion Week. Den 25:e februari spelade de för C’N’C Costume National. I början av 2011 skrev You Say France & I Whistle på ett kontrakt för GAP, där låten ”Cats”, licenserades för en reklamkampanj. Förra året var bandet med i en kampanj för det svenska klädmärket Tiger Jeans.

You Say France & I Whistle lanseras just nu i Tyskland. EP:n Angry Boy, och singeln OMG, har på bara några veckor slagit sig fram på listor, videosajter och radiostationer. Videon har idag sett över 100000 på Myvideo.de. De är på 25 plats på Indie Disco listan i tyskland och gör en turné där i april/maj.

Den 15:e mars spelar You Say France & I Whistle på Debaser Slussen med det kultförklarade bandet The Mommyheads från USA.

Konsertdatum
15 mars – Debaser Slussen, Stockholm

Mer information om You Say France & I Whistles konsert i Stockholm

Scroll to Top