Clara Lindsjö vinner Rockkarusellen 2010

clara-lindsjo

Även i år blev det en artist från Uppsala som tog hem Sverigesegern i Studiefrämjandets stora musiktävling Rockkarusellen. Efter en grymt välspelad final på V-Dala Nation i Uppsala i lördags var det slutligen Clara Lindsjö som kammade hem förstapriset i form av en Sverigeturné med 16 spelningar samt promotion av en singel.

Att stå som slutlig vinnare bland närmare 600 band och artister är stort. Och Clara Lindsjö från Uppsala stod dessutom där alldeles ensam på scenen med enbart en mikrofon, en looppedal, några flaskor och en underbar röst till hjälp. Juryn kapitulerade totalt för Claras musikalitet, utstrålning och unika musikstil.

Vill du höra Clara Lindsjö? Kika in på: www.myspace.com/claralindsjo

På andra plats kom postrockbandet I’ll Be There från Skärblacka som även de får ett gäng spelningar runt om i landet.

Priset som bästa instrumentalist gick till Elias Gladh, basist i Fusionland från Virsbo och årets scenpersonlighet blev Tore Bojsten, sångare i Stockholmsbandet Monoskons.

Rockkarusellen anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar. Alla är välkomna att delta, oavsett musikstil, ålder och erfarenhet. Värt att understryka är att tävlingsmomentet inte är det viktigaste i Rockkarusellen. Det som verkligen betyder något är spelglädje och viljan att utvecklas. Alla deltagande band är garanterade minst tre spelningar.

Anmälningsperioden för Rockkarusellen 2011 drar igång i oktober.

Rulla till toppen