CKY klara för Bandit Rock Boat

cky

Fredag 13 november spelar CKY på Bandit Boat 8 som hålls på Silja Galaxy. Det amerikanska rockbandet har från första stund rört sig jämsides skatekulturen och där byggt upp en gigantisk fanbase. Bandets trummis Jess Margera är också bror till den professionella skateboardåkaren, tillika Jackass-stjärnan, Bam Margera. CKY:s musik användes tidigt i Bams skatefilmer vilket gav bandet en enorm uppmärksamhet och ledde till skivkontrakt och massiva turnéer.

“2000 tattooed rockers! Any chicks? Swedish girls? Sounds like the most exciting gig on this tour to me”, säger Chad I. Ginsburg, gitarrist i CKY, till Bandit i en intervju.

CKY har länge haft en kultstatus och senast de spelade i Sverige var på Pier Pressure i Göteborg 2007, där de utan tvekan var en av de allra största publikfavoriterna. I maj släpptes bandets fjärde fullängdare ”Carver City” och nu är de äntligen tillbaka för att spela på Bandit Boat 8.

”Det är första gången någonsin som ett amerikanskt band är med på en Bandit Boat. Grymt kul. Trycket på biljetter till båten är jättestort”, säger Mattias Arwidson – programchef på Bandit Rock.

CKY:s Albumdebut ”Volume 1” kom 1999 och samma år var bandet en del av gigantiska Warped Tour i USA. Uppföljaren ”Infiltrate-Destroy-Rebuild” var albumet som gav bandet det stora genombrottet. I samband med det handplockades CKY av Axl Rose till Guns N Roses USA-turné och öppnade även för Metallica.

CKY är definitivt en av anledningarna till varför du inte bör missa denna sjövilda resa med Bandit Boat den 13 november.

Även klara för Bandit Rock Boat 8 är det melodiska dödsmetallbandet Engel från Trollhättan med före detta medlemmar från The Crown och Gardenian och vars gitarrist Niclas Engelin just nu turnerar med In Flames som tillfällig ersättare för Jesper Strömblad.

Hemsidor:
www.ckyalliance.com
www.bandit.se/?underpage=471.66039

Speldatum:
FREDAG 13 NOVEMBER – SILJA GALAXY, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

1 reaktion på ”CKY klara för Bandit Rock Boat”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top