Christopher Owens från Girls till Sverige i mars

Girls existerade bara i fem år innan Christopher Owens arkebuserade bandet, inte bokstavligt men dock ändå. På dessa fem år hann de mura upp monumentala milstolpar och vi förälskade oss djupt i weirdohistorien om Owens kultuppfostran och kärleken han fann till musiken utanför dess gränser. Girls var ett band som kramades, slets och drogs sönder och samman av en enad skara av gråtande kritiker och fans. Men skotten kom i somras och Girls dog.

I samma sekund som Girls lades i graven lät Owens världen få veta att musiken tacksamt skulle fortsätta att komma men under eget namn. Efter att ha hyst ett tjugotal musiker under bandnamnet var det lite ihåligt att kalla det ett band, i alla fall för Owens. Girls död var och är nu Owens bröd och liv. I oktober lärde vi oss att solodebuten skulle heta ”Lysandre”, uppkallat efter den fransyska han mött och förälskat sig i på turné med Girls. Skivan är, enligt Owens själv, en roadtrip/kärlekshistoria som var tvungen att berättas. Och vilken berättelse det är; de första tonerna som vi hört, ”Lysandres Theme” och ”Here We Go”, är dödligt ömma och naglade sig fast i våra själar bara några få sekunder in. Tack, tack, tack, Herr Owens!

”Lysandre” droppar i januari och för oss som hatar julen och nyår är detta en nyhet som gör att vi härdar ut. Glädjen växer sig också grandios med varje fotsteg han närmar sig den svenska gränsen. För det gör han. I San Francisco piskade han och hans sjumannaband sig igenom ”Lysandre” från start till slut. Vi önskade vi var där. När Owens besöker Sverige kommer ni önska ni var där. Punkt.

Konsertdatum
3 mars – Pustervik – Göteborg

Mer information om Christopher Owens Sverige-spelning

Scroll to Top