Christopher Lee gästar metalbandet Manowar

christopher-leeDen legendariska engelska skådespelaren Sir Christopher Lee, mest känd för sina roller i ”Sagan om ringen” och ”Star Wars”, kommer att göra ett gästframträdande på det amerikanska heavy metal-bandet Manowars nyinspelning av sitt klassiska debutalbum ”Battle Hymns” från 1982 vilket kommer att släppas någon gång nästa år.

Christopher Lee, nu 88 år gammal, har tidigare uppträtt tillsammans med det italienska metalbandet Rhapsody of Fire (tidigare Rhapsody) och har spelat in ett eget symfoniskt metalband.

Lee har spelat in mer än 250 filmer sedan 1948 och adlades av den engelska drottningen under hennes födelsedagsfirande 2009. Även om de flesta idag känner igen honom från filmer som ”Star Wars”, ”Dracula” och ”Sagan om ringen” så anser han själv att den viktigaste rollen han spelat är porträtterandet av Pakistans grundare Muhammad Ali i 1998 års ”Jinnah”.

Lee är styvkusin till Ian Fleming, författaren bakom James Bond, och är sedan 1961 gift med den danska modellen Birgit ”Gitte” Kroencke Lee. Han har sedan länge ett stort intresse för det ockulta och har en egen samling med över 10 000 böcker i ämnet.

Scroll to Top