Chris Isaak släpper nytt album

chris-isaakMr. Lucky — Chris Isaaks makalösa nya mästerverk – balanserar perfekt passionen i den stora kärleken med lidandet i ett krossat hjärta. Lite som ett rockigt Sinatraalbum för 2000-talet. Mr Lucky är en sångcykel om den tur vi förtjänar och den otur vi inte verkar kunna bli av med. Redan från stenhårda öppningen – den lidande Cheaters Town – till den avslutande och upplyftande Big, Wide Wonderful World tar Isaak med oss alla på en mörk men vacker färd – en färd du med all sannolikhet kommer att tycka är din egen.

”På gott och ont reflekterar verkligen sångerna på det här albumet var jag befinner mig i mitt liv just nu, på ett eller annat sätt”, erkänner Chris Isaak. ”Jag kunde inte definiera var det är, exakt, men när jag hör dessa sånger är de logiska för mig. Sanningen är att jag lägger en stor del av mig själv i min musik. Om människor där ute känner när de lyssnar att det är jag i dessa sånger, då betyder det att jag förmodligen gör mitt jobb. Samtidigt tror jag att vem som helst som någonsin blivit kär – eller slutat älska – borde kunna känna igen sig själva i detta album också.”

Genom hans imponerande karriär – ända från den makalösa debuten 1985 – har Chris Isaak satt toner till det goda, det onda och det fula i kärleken så väl som andra humanitära intressen. Precis som några av Isaaks mest kända hits, så som ”Wicked Game”, ”Baby Did A Bad, Bad Thing” och ”Somebody’s Crying”, har sångerna på Mr Lucky en djup känsla för konsekvenserna när en god kärlek förbyts till ond, men även när hat förvandlas till kärlek.

Produktive Chris Isaak har hittills levererat, både live och studiomässigt, en mängd album: från Silvertone (1985), Chris Isaak (1986), Heart Shaped World (1989), San Francisco Day (1993), Forever Blue (1995), det till större delen akustiska Baja Sessions (1996), Speak of the Devil (1998), Always Got Tonight (2002), julalbumet Christmas, Best of Chris Isaak compilation (2006) och nu 2009 Mr. Lucky.

Mellan alla dessa album och turnéer har Chris också medverkat i både film- och TV-sammanhang. Bland filmrollerna märks medverkan i Jonathan Demmes Married To The Mob (1988), David Lynchs Twin Peaks: Fire Walk With Me (1988), Bernado Bertoluccis Little Buddha, Jonathan Demmes Academy Awardvinnande Silence Of The Lambs (1991), Tom Hanks rock & rollfilm That Thing You Do! (1996) och John Waters A Dirty Shame (2004). Förutom detta även gästinhopp i ett Super Bowl-specialavsnitt av ”Vänner”. Chris hade även en egen musikkomediserie i TV, The Chris Isaak Show, mellan 2001-2004.

Nyligen startade han sin The Chris Isaak Hour, en helt ny musikintervjuserie på Biography Channel som började sändas i februari 2009 och där Chris bland andra träffar och spelar med Stevie Nicks, Michael Bublé, Yusuf Islam (Cat Stevens) och Trisha Yearwood.

”Ärligt talat, det var det enda sättet för mig att få några av dem att prata med mig, eller ens spela med mig,” förklarar Chris med ett flin.

8 april släpps Chris Isaaks Mr Lucky.

Rulla till toppen