Chords öppnar upp för Kendrick Lamar

Om man ska tro Sveriges kritikerkår så har Kendrick Lamar släppt årets bästa utländska hiphopalbum och Chords det bästa svenska. Nu är det med stor glädje vi kan meddela att de nästa år kommer dela scen vid inte mindre än tre tillfällen då Chords nu är bekräftad som support på Lamars kommande gig i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Med ’Looped State of Mind’ tog Chords sin musik till en helt annan nivå än tidigare och Kingsize Magazine kallade albumet för ”ett genreöverskridande verk som ibland känns smäktande à la John Lennon i sina bästa dagar, ibland som en jamsession med jazz och soulmusiker i mörkaste Harlem – men det är alltid välproducerat och alltid vackert”. Precis som Kendrick Lamar med sitt ’good kid m.A.A.d. city’ så medverkar Chords i allra högst grad till att utveckla genren och att de nu kommer spela tillsammans hade inte kunnat kännas mer naturligt.

De tre spelningarna är Kendrick Lamars första klubbspelningar i Sverige någonsin och att de skulle bli speciella visste vi redan. Med Chords ombord förutspår vi något alldeles alldeles extra och är övertygade om att det här blir tre kvällar som det kommer pratas om en lång tid framöver.

Konsertdatum
11/2 – Malmö, KB
14/2 – Göteborg, Pustervik
15/2 – Stockholm, Münchenbryggeriet

Läs mer: Kendrick Lamars konserter

Rulla till toppen