Children of Bodom till Sverige i vår

children-of-bodom-live-2011Som ett av Finlands (och förmodligen resten av världen inkluderad) hårdast arbetande band har Children of Bodom sedan starten 1993 skapat sig ett namn som klingar länge och väl bland fans tillika kritiker. Det är självförtroendet att inte blint kära ner sig i en av alla metalgenrer som existerar utan viljan att breda ut sig och ta plats inom både black, thrash och power metalen som gör Children of Bodom så populära som de är. I mars nästa år kommer de till Sverige på sin The Ugly World tour. Det blir två konserter, den 24 mars spelar de på Arenan i Stockholm och den 25 mars på Trädgår’n i Göteborg. Biljetterna släpps imorgon, måndagen den 22 november.

Med sex album inspelade och ett sjunde på ingång har de skapat en succé som varat i snart arton år. Deras skivor abonnerar i princip på den finska albumlistans första plats och de har inskrivna placeringar i de flesta europeiska länders radiolistor. Med förra albumet, ”Blooddrunk”, nådde de en 25:e plats på den amerikanska US Billboard-listan och göt nytt blod i den japanska Top 10-listan. Vad mer kan man begära? Turnéer? Ja.

Det är som turnémonster som bandet skapat sitt namn och sin framgång. Nightlinern är i princip deras första hem och de har spelat i varje vrå av den här planetens möjliga scener minst två gånger. Vårens schema ser inte annorlunda ut. I samband med sitt än så länge obetitlade sjunde album, kommer en två-månaders uppstartsturné som tar bandet genom 23 europeiska länder! Sen väntar resten av världen.

”The Ugly Word Tour 2011”, som bandet namngivit nästa års turné, startar i Oulu i Finland och avslutas i Antwerpen i Belgien. Redan i mars kommer de svenska metallskallarna få sin chans att bevittna bandet; på Arenan i Stockholm och Trädgår’n i Göteborg lär det vara fullpackat med COB-fans!

Supportband är Ensiferum och Machinae Supremacy

Konsertinfo
24.3 Stockholm, Arenan
25.3 Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Children of Bodoms Sverige-spelningar

Rulla till toppen