Charta 77, Skumdum och Dökött till Peace & Love

Charta 77, Skumdum och Dökött är nu klara och redo för festival. De fyller på det breda programmet som sedan tidigare består av bland annat Depeche Mode, Håkan Hellström, First Aid Kit, Queens of the Stone Age, Iggy & The Stooges, Johnossi, Miss Li, Paramore, The Sounds, Stiftelsen och Maskinen. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge. Det blir den femtonde upplagan.

Klart det ska vara punk också i vårt gedigna program, säger Ronny Mattsson, presschef.

Charta 77 fyller i år 30 år och det ska firas med ett gigantiskt födelsedagskalas i punkens tecken med gästartister, gamla medlemmar, alla hits och allt annat man kan förvänta sig av ett födelsedagskalas på Peace & Love. Charta 77 bildades i trappan utanför dansgolvet i Köpings Folkets Park 1983.

Skellefteågrabbarna i Skumdum har spelat punk redan sedan tidigt 90-tal och debuten släpptes redan 1996 på legendariska Kamel Records. Efter att ha skrivit Skellefteå AIK’s officiella hockeylåt och turnerat i såväl Spanien som Polen är Skumdum redo att återerövra Skandinavien med den snabbaste och snyggaste punken norr om Dalälven. I år firar bandet 20 år och firar genom att släppa hela 20 singlar som avslutas med ett nytt album i höst. Norrland kicks ass!

I år tar vi mod till oss och bjuder in en för oss främmande musikgenre. Genom åren har vi prövat allt mellan jazz till dödsmetall men nu i år blir det Peace & Love-premiär för skogsmetal. Och vilka passar då inte bättre än självaste pionjärerna inom genren, nämligen Dökött från ”grannbyn” Björbo. Heavy, Pekka och Ryttarn kommer att leverera låtar som ”Tuttar överallt”, ”Fingret i ett järnrör” och ”Leif”. Dökött slog igenom i samband med programmet På Rymmen på TV4 1997 och har sedan dess släppt fem plattor varav den senaste kom förra året.

Scroll to Top