Charlotte Gainsbourg släpper nytt album

charlotte-gainsbourg

”IRM” är det första album Charlotte släpper på ungefär fyra år, allt har producerats av den nufunna kollegan Beck. Nu ger hon bort titelspåret via sin hemsida, www.charlottegainsbourg.com. Hela albumet släpps via franska Because Music i december.

Gainsbourg berättar själv att de först spelade de in ”Master’s Hands” som är en låt med ett afrikanskt beat, för att fortsätta med ”In The End” som är en finstämd sorglig melodi, för att sedan avsluta med ”In The End” som blev en klassisk pophit.

På de tre första låtarna gick duon i tre helt olika riktningar för att sedan väva samman låtarna till en helhet på albumet. Första officiella singeln heter ”Heaven Can Wait” och är en duett med just Beck.

Först var det tänkt att Beck bara skulle producera albumet, duon växte närmare varandra och står tillslut som två likvärdiga partnerns i detta projekt. Beck har producerat,sam-skrivit alla texter, komponerat all musik, och dessutom producerat och mixat hela albumet. Det är första gången Beck har varit såhär involverad i något projekt förutom sin egen karriär.

Han har även bjudit in sina kollegor Joey Waronker, James Gadson, Brian LeBarton, David Ralicke och sin egen pappa David som musiker på albumet.

Gainsbourg’s säregna röst står ut i mängden och fansen kommer direkt att hära vem det är som är tillbaka. Hennes första album sålde över en halv miljon exemplar världen över och innehöll samarbeten med bland andra Jarvis Cocker, Air och Nigel Godrich. Gainsbourg är inte bara en fantastisk artist, hon har även varit med i Lars von Trier’s kontroversiella film ”Antichrist” som gav henne den åtråvärda titeln bästa skådespelerska på Cannes Internationella Film Festival.

Scroll to Top