Charlie Persson släpper Lejon och Lamm

charlie-persson-lejon-och-lamm”Jag har ju gjort det här ett tag nu. Skrivit låtar. Och sjungit dem. Ett antal album, singlar och annat. Fler spelningar än vad jag orkar minnas. I- och urlastningar, billiga hotellrum, vägkrogsmat och fyllor.

Man gör sina val, helt enkelt, och jag har valt att spela. Det är liksom det jag gör. Och kan.

Skivan ”Lejon Och Lamm” som jag släpper nu är kulmen på en två år lång total musiksvada där jag har skrivit låtar både till mig själv och till en del andra. Jag tror att det började med att jag skrev min förra skiva ”Sju Steg Till Himlen” och samtidigt började skriva låtar tillsammans med Jörgen Kjellgren. Resultatet av det samarbetet är hans soloalbum ”Noir Syndrom”. Det blev även låtar till Linda Ström, Cookies n Beans och Charlotte Berg innan ”Lejon Och Lamm” uppenbarade sig bland mina anteckningsböcker och låtskisser.

Musikaliskt har jag länge velat en göra sån här platta. Eller, jag hade den väl i blodet på något sätt och behövde få ut den. En rockplatta, rätt och slätt. Mink DeVille kompar Wilmer X. En åktur. En käftsmäll.

Textmässigt hade jag denna gång ingen direkt plan utan historierna fick komma till mig och mycket blev om här och nu. Inga krusiduller.

Kollektivet? Det är svårt att hålla ihop band nu för tiden. Förra året lyckades jag dock göra över 50 spelningar med samma uppställning och bara en galning skulle missa att utnyttja en sån grej i studion. Följaktligen; liveinspelningar på gamla anrika Cosmos i Skärmarbrink. Oborstat, snabbt, nästan slarvigt. Gasen i botten.

Och så duetten då. Ja, jag brukar göra en per album. Genom åren har det duettats med bla Kajsa Grytt, Frida Öhrn, Jennie Abrahamsson. Den här gången blev det Lars Eriksson. Ja just det, den Lars Eriksson.”

/Charlie Persson

Lejon och lamm släpps den 1/10 av Cut The Mustard.

Hemsida:
www.charliepersson.com

Rulla till toppen