Cecilia Klingspor släpper solodebut

cecilia-klingspor

Cecilia Klingspor är en kreativ och excentrisk sångerska och låtskrivare. Bland annat driver hon grupperna Loulou och Hildegards och gör regelbundet musik till barnradion. Hon är en utpräglad liveartist som älskar scenen och har spelat på allt från events i Chicago och nattliga spanska fiestas till Riddarhuset i Stockholm och på olika behandlingshem. Den 29 januari gör hon en konsert på Södra Bar i Stockholm och den 4 februari solodebuterar hon med albumet ”Ovanför molnen” producerat av Johan T Karlsson från Familjen.

”Ovanför molnen” är inspelad live på udda platser under enkla förhållanden; i ett gammalt hus i Dalarna, nattetid i en träkyrka och i köket till Fläskkvartettens replokal. Cecilia sökte efter miljöer som var fristäder från den intensiva storstadspulsen. Atmosfären från dessa platser har färgat inspelningen, men ändå inte brutit kontakten med nuet. Akustiska instrument möter den varsamt elektroniska produktionen.

På albumet medverkar bland andra Örjan Högberg och Mattias Helldén från Fläskkvartetten, Benjamin Quigley från Deltahead samt multiinstrumentalisterna Daniel Bingert, Thomas Hallonsten och Emma Nordenstam.

Första singeln från albumet heter ”Gammelfarmor”. Längre ner ser du henne framföra låten live på Melloboat-kryssningen förra året ackompanjerad av Emma Nordenstam (cello) och Emika Klasdotter (sång).

Den 29 januari kl. 19.00 är det releasefest för ”Ovanför molnen” på Södra bar, Södra Teatern i Stockholm. Cecilia Klingspor, Emma Nordenstam och Systrarna Loulou står på scen kl 20.00.
Fri entré.

Hemsida: www.myspace.com/ceciliaklingspor
Skivbolag: Vesper Recordings www.vesper.se

Rulla till toppen